In de interieurwereld is er zowel de kunst van maatwerk ontwerpen als de kunst om de juiste stukken meubilair te kiezen. Maar wat nou als je niet zo goed weet waar je voor moet gaan? In dit artikel leggen we de voordelen en nadelen naast elkaar.

Maatwerk

 1. Afgestemd op jou en je levensstijl
  De eerste is vrij duidelijk, het zit hem al in de naam. Daarom is het ook de eerste om te benoemen. Maatwerk maakt het mogelijk om je persoonlijkheid volledig uit te drukken, precies zoals jij het wilt. Het zal niet alleen uniek zijn, het is ook volledig afgestemd op jouw gebruik en de vormen van de bestaande ruimte.

 2. Duur, maar duurzaam
  Op maat gemaakte meubels zijn doorgaans duurder. Je hebt de kosten om het te ontwerpen en te bouwen, vaak met hoogwaardige materialen en afwerkingen. Dat betekent echter wel dat het maatwerk lang meegaat en zijn specifieke doel zal vervullen, waardoor je jarenlang gelukkig zult zijn.

Meubilair

 1. Jouw interieurstijl
  Ook al is het meubelstuk ontworpen door iemand anders, betekent dat niet dat het niet kan vertegenwoordigen wie je bent. Integendeel. Wij houden bijvoorbeeld van de merken pols potten en moooi en hebben graag wat stukken in huis. De enige keerzijde is dat er vaak een hoog prijskaartje aan vast hangt.

 2. Budget vriendelijk
  De wereld van meubelstukken is groots en er bestaan meubilair met elk soort prijskaartje. Je kunt het zo budgetvriendelijk of duur maken als je zelf wilt. Dit betekent echter dat de kwaliteit eronder kan lijden. Dit kan er voor zorgen je dat je het meubelstuk eerder moet vervangen dan je wilt, waardoor je over de langere periode meer uitgeeft. Doe dus goed onderzoek voordat je koopt!

Mix them up, baby!

We hebben het over de budgetvriendelijke op maat gemaakte meubels! Je kunt dit niet op elk type meubelstuk toepassen, maar je kunt het wel op een keuken of een kast toepassen bijvoorbeeld. De basis van een keuken kun je bijvoorbeeld bij IKEA krijgen, maar de fronten en het keukenblad maak je vervolgens op maat. Hoewel het je een beetje beperkt in de mogelijkheden in ontwerp, creëert het wel een keuken die er als geen ander uitziet! Het is daarnaast budgetvriendelijker dan een volledig maatwerk element. Klinkt als the best of both worlds!

Share
Pin
Tweet
Comments

Wat denk jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *