5x alternatief voor behang

Behang… ik vind het geweldig mooi, maar zo een verschrikking om uit te voeren. De naden staan me niet aan, ik ben er veels te precies voor en al snel uitgekeken op een drukke print. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om je wand interessant te maken of een patroon terug te laten komen, zonder daarbij gelijk in de weer te moeten met behanglijm en emmers vol frustratie. In dit artikel beschrijf ik mijn favoriete alternatieven voor behang.

1. Stempel techniek

Was jij vroeger ook in de weer met een vormpje snijden uit een aardappel en deze vervolgens op een vel papier stampen. Nou, hetzelfde techniek kan je op je wanden toepassen. Maak een stempel, kies en kleur en sla er op los. Helemaal leuk voor de kinderkamer! Ik bedoel, hoe schattig zijn de sterretjes.

2. Stickers

Ja, je leest het goed. Stickers. Je hebt ze in alle soorten en maten voor je wanden, van simpele spikkels tot uitgebreide ontwerpen. Ook erg huur-huisjes vriendelijk en ongelofelijk makkelijk om eraf te halen wanneer je er op uit bent gekeken of toe bent aan iets nieuws. Het heeft zoverre mijn interesse gewekt, dat ik ook eens ga kijken of dit wat voor het toilet bij ons thuis is! In het engels noem je ze trouwens decals, wat wellicht nog wat meer resultaten geeft op google.

3. Kunst aan de muur

Een statement wall maak je ook al snel met tactisch geplaatste schilderijen en prints aan de muur. Dit kan zowel met als zonder lijst, welke beiden weer een nieuwe stijl neerzetten. Dit project kost wellicht wat meer tijd, gezien je de juiste prints bij elkaar moet zoeken en het soms ook geweldig is om verschillende formaten kunst te combineren. Het grootste voordeel is echter dat ook in dit geval, het wisselen van een print snel gedaan is, waardoor het een altijd veranderend blik kan worden.

4. Grote vlakken verf

Zie je toch graag een patroon op je muur, dan is een goed alternatief om voor grote vlakken verschillende kleuren verf te gaan. Je kan zelf kiezen of je rechte lijnen aanhoudt, perfecte cirkels of juist meer voor een free-style vorm gaat. Je ziet ook steeds meer de boog op de muur terugkomen, welke perfect past bij een bohemisch interieur. Erg makkelijk en toch een groots effect!

5. Lijstwerk

Tegenwoordig zie je het steeds meer, het klassieke lijstwerk op de muur. Lambrisering is al jaren een favoriet van mij en pas ik dan ook in alle maten en soorten toe. Je kan het laag, middelhoog of op de volledige muur toepassen. Je kan patronen creëren zo gek je het kan bedenken en alle muren meepakken of maar één statement wall. Het voegt textuur toe aan je interieur en kan bij elke interieurstijl toegepast worden. Het is en blijft een favoriet.

Share
Pin
Tweet